Dom

Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch

Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się

Data publikacji: 2017-06-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch
Kategoria: LIFESTYLE, Dom

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się dodatkami.

Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch LIFESTYLE, Dom - Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się dodatkami.

 

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się dodatkami. Focaccia może występować w wersji z solą, ziołami, pomidorami suszonymi, z oliwa z oliwek itp. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów.

Składniki:

400 g bezglutenowa mieszanka jasnych mąk 3PAULY

sól 1 łyżeczka

6 łyżka oliwa

½ kostki drożdży

¼ l letniej wody

oliwa z oliwek do posmarowania

sezam, mak, suszone zioła prowansalskie, bazylia, rozmaryn do posypania

 

przygotowanie:

Do miski wsypać mąkę, sól, oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i mieszać stopniowo dolewając wodę po czym dobrze zagnieść ciasto
Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 60 minut.
Następnie ponownie wyrobić dokładnie ciasto i podzielić na małe placki o grubości 1,5 mm.
Ułożyć na blasze z pergaminem i posmarować pędzlem z oliwą z oliwek.
Placki posypać ziołami prowansalskimi, bazylią, rozmarynem, makiem lub sezamem
Piec w rozgrzanym piecu w temperaturze 220-240 ° C przez około 15-20 minut, aż do zarumienienia na złoto.

Smacznego!

3pauly.de

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch LIFESTYLE, Dom - Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się dodatkami.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Dom

A to już wiesz?  Bez smug

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy