Data publikacji: 2017-04-27
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Grill grillowi nierówny
Kategoria: LIFESTYLE, Dom
Majówka już za parę dni i jak co roku, Polacy ruszą w góry, nad morze i na Mazury, do ogrodów, na działki i plaże, aby odpoczywać, świętować i… grillować. Długi weekend majowy to tradycyjnie czas na rozpoczęcie sezonu grillowego.
Majówka już za parę dni i jak co roku, Polacy ruszą w góry, nad morze i na Mazury, do ogrodów, na działki i plaże, aby odpoczywać, świętować i… grillować. Długi weekend majowy to tradycyjnie czas na rozpoczęcie sezonu grillowego.
Wszyscy miłośnicy grillowania i amatorzy smakołyków z rusztu przygotowują się do sezonu. A przygotowania te najlepiej zacząć od wyboru właściwego grilla.
Przede wszystkim zastanów się, czego potrzebujesz. Grillujesz w każdy weekend, uwielbiasz aromat przyrządzanych na grillu mięs, ryb i warzywa? Lubisz grillować, ale to rozpalanie i ciągłe pilnowanie właściwej temperatury Cię męczy. A może stajesz przy grillu tylko od czasu do czasu i pieczona kiełbaska zaspokaja całkowicie Twój apetyt na grillowane przysmaki? Podpowiadamy, jaki rodzaj grilla będzie dla Ciebie odpowiedni.
Grill elektryczny
Grill gazowy
Grill węglowy
Ceramiczny grill kamado
Rozwiązania z Jula
Grill elektryczny marki Menuett dostępny w multimarketach sieci JULA.
Grill gazowy marki Landmann dostępny w multimarketach sieci JULA.
Grill węglowy marki Axley dostępny w multimarketach sieci JULA.
Ceramiczny grill kamado marki Axley dostępny w mutlimarketach sieci JULA.
Rozpalanie i regulacja temperatury
Bez problemu ustawisz temperaturę idealną dla przygotowywanej właśnie potrawy.
Szybko uzyskasz właściwą temperaturę. I łatwo ją zmienisz.
Rozpalenie grilla węglowego wymaga nieco więcej cierpliwości i czasu. Może jednak zaangażować do działania i skutecznie zintegrować gości.
Szybko osiągniesz pożądaną temperaturę (możesz ją bardzo precyzyjnie regulować) i utrzymasz ją przez długi czas.
Dla kogo?
Idealny dla miłośników spotkań w nieco mniejszych gronie. Modele na stół świetnie sprawdzą się o każdej porze roku.
Godny rozważenia, gdy lubisz grillować w licznym towarzystwie.
Dostępny w wielu wersjach. Bez problemu znajdziesz model w rozsądnej cenie dopasowany do Twoich potrzeb.
To nieco poważniejsza inwestycja. Umożliwia także wędzenie, pieczenie i „slow cooking” o każdej porze roku. Dla prawdziwych koneserów grillowania.
Zapach i aromat
Jeśli Twój sąsiad nie przepada za zapachami z grilla, ucieszysz go tym wyborem – minimalna ilość dymu i zapachów.
Prosty trik – dodaj zrębków wędzarniczych, a potrawy nabiorą aromatu tak dobrze znanego z grilla węglowego.
Aromat potraw kojarzony z grillem gwarantowany.
Soczyste mięsa, chrupiący chleb, pachnąca pizza – wszystko ze wspaniałym aromatem węgla drzewnego.
Czyszczenie
Szybkie i łatwe czyszczenie. Elementy niektórych modeli można nawet myć w zmywarce.
Czeka Cię mniej sprzątania niż w przypadku grilla węglowego.
Przy czyszczeniu i obsłudze grilla węglowego można się trochę pobrudzić.
Na kilka godzin grillowania może wystarczyć jedna porcja węgla. A to w połączeniu z dobrą izolacją ogranicza zabrudzenia.
Czym palić pod grillem?
To sposób na najbardziej ekologiczna grillowanie. Musisz jednak pamiętać o dostępie do źródła prądu. Grillowanie na ustronnej łące odpada.
Konieczny będzie zakup butli gazowej.
Zaopatrz się w węgiel lub brykiet. Podpałka również się przyda.
Będziesz potrzebować węgla drzewnego, ale dzięki doskonałej izolacji grill ceramiczny jest bardzo wydajny.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Dom