Data publikacji: 2019-11-28
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Czy wiesz czego możesz oczekiwać od swojego piekarnika?
Kategoria: LIFESTYLE, Dom
Przełom jesieni i zimy to idealny czas na kucharzenie. Gdy za oknem pada deszcz i hula wiatr, przyjemnie spędza się czas w kuchni. Powoli myślimy już o przygotowaniach świątecznych, choince i czasie spędzonym z najbliższymi.
Przełom jesieni i zimy to idealny czas na kucharzenie. Gdy za oknem pada deszcz i hula wiatr, przyjemnie spędza się czas w kuchni. Powoli myślimy już o przygotowaniach świątecznych, choince i czasie spędzonym z najbliższymi. Planujemy jakie potrawy przyrządzimy na Wigilię i kolejne dni Bożego Narodzenia: pieczony karp, faszerowany indyk, pierniki i makowce. Te i inne dania najprzyjemniej przyrządza się, mając do dyspozycji odpowiedni sprzęt.
Najwyższa jakość wykonania, ciekawe wzornictwo i ergonomia to cechy piekarników Küppersbusch. Ponadto marka ta umożliwia pełną swobodę w kwestii wyboru rodzaju sprzętu. Oto kilka udogodnień, dostępnych w ofercie producenta.
Program automatyczny
Istnieje oczywiście możliwość wyboru spośród wielu intuicyjnych funkcji, jak grill, czy termoobieg. Piekarniki Küppersbusch wyposażone są jednak w programy automatyczne. Wystarczy wybrać wagę i pożądany stopień wypieczenia ryby, mięsa, warzyw czy ciast. W linii K-Series.5 mamy do wyboru ponad czterdzieści programów automatycznych.
Katalizator ökotherm®
Katalizator pomaga wyeliminować nieprzyjemny zapach oraz zanieczyszczenia wewnątrz piekarnika. Odpowiada za doskonałą cyrkulację i równomierne rozprowadzanie wilgoci i ciepła w piekarniku. To z kolei ułatwia pieczenie kilku dań jednocześnie, na różnych poziomach. Zatem rybę, sernik i pierniczki – możemy przyrządzić w tym samym czasie. Ponadto jest to ekologiczne rozwiązanie, ponieważ wspomaga oszczędzanie energii.
Samoczyszczenie się piekarnika
Technologia pyrolityczna oznacza, że trudne i niewygodne sprzątanie piekarnika nie musi już nikogo dręczyć. Piekarnik oczyszcza się sam dzięki specjalnym trzem programom. Czyszczenie pyrolityczne polega na tym, że pozostałości potraw zamieniają się w drobny popiół, który wystarczy usunąć szmatką. Proces ten nie tylko pozwala zaoszczędzić czas, ale też bardzo dokładnie usuwa wszelkie nieczystości.
Termosonda
Niekiedy trudno jest ocenić, czy sporej wielkości pieczeń jest na etapie krwistym, czy też solidnie wypieczonym. Na szczęście, aby właściwie dopasować długość pieczenia potraw, nie trzeba jednak lat doświadczenia w kuchni. Wystarczy wsparcie nowoczesnych technologii: termosonda pozwala dogłębnie sprawdzić temperaturę wewnątrz wypieku i na jej podstawie, ustawić czas pracy piekarnika. Dzięki temu, nie musimy się martwić o to, że nasze danie się przypali.
Więcej: www.comitor.pl
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Dom